Followers

22 Sep 2011

Chantek perangai pakcik~

assalamualaikum..

aku nk cita sikit nie..kejadian nie jadi taun lepas..time tu aku nk p cc..maklumlah time tu xdak laptop ngn tenet lg..
tepat kul doblas,aku tergopoh2 berjalan menuju ke motor aku..
smpai ja,aku teros melompat keatas moto dan memakai helmet MS88 aku yg separa cabokk( buruk yg teramat )..
aku teros masukkan kunci da menendang engkol moto..aku masukkan gear satu dan teros memulas throttle moto superbike aku..emm..lalalla..k,aku tipu..moto EX5 ja..

aku memecut dengan lajunyaaa...meter moto aku mencecah 160km/j..fine,aku tipu gak,meter 60km/j ja..cissss..
setelah ahmpir dengan selekoh,aku memotong seorang pakcik tua yg naik moto honda c70 kaler putih,rim krum..
kelibat moto pakcik 2 g sempat aku snap kt carwash..dipercayai beliau bos disitu..
ok,aku tipu gak..gambaq aku amek kt google..

dengan selambernya moto aku memotong motor beliau..
smpai di selekoh,aku dengan riaknya corner baring ( ala2 Rossi gitu )..
tetapi,nasib aku x baik..aku tergelincir,berpusing2 diatas jalan pastu terseret..nk dijadikan cerita,time tu aku pakai short pant ja..memey kaki aku jadi lauk laaa...

aku bangon pastu kelam kabut angkat moto..takot moto rosak..haha..pastu baru aku tengok lutut ngn kaki aku yg merah berdarah..nampak macam time orang korban lembu ja..haha..kecut perot..

yang 2 xpa la...tak saket..tp yang paling sakit bila pakcik yang aku potong tadi,lintas depan aku sambil tengok aku ngan muka puas dan dalam ati dia mesti dia kata "padan muka hang..booooo~"

dia berhenti pastu kata kat aku.."tu laa,bawak moto laju2 nak p mana? kan da jatuh"
pastu dengan selambe ja beliau meneruskan perjalanan..

aku terpaku..kaki aku yg tengah berdarah pon aku wat x kesah...
kecederaan yg serius..hebat tak aku?

moral : jangan bawak moto laju2..pastu jangan potong pakcik tua naik moto honda c70..BAHAYA!!

4 ulasan:

ayuna ayuni.. berkata...

ni boleh bukak game ni....
raja atas jalan tar...amacam??
hahahahah

shahrul ™ berkata...

raja jalan tar tp makan jln tar..hahaha..guwa bukan mat rempit

budakijaupendek berkata...

kihkih!
pak cik tu sengaja bikin panas la.
kot berhenti nk tolong takpe gak.
ishh tunjuk aurat la u ni. hahahaha!

shahrul ™ berkata...

aurat ringan xpa..hehe..2 la pasal..mmg chantek perangai pakcik 2..kalo beliau bukan pakcik,mmg kena baling helmet da..

PSP Komuniti Blogger

PSP Komuniti Blogger