Followers

15 Sep 2011

Undang2 Dunia yg pelik || fuyoo~


assalamualaikum~
kalo nk ikotkan,undang2 nie ada bnyk..tgok kt malaysia da la..mcm2 jenis undang2..kdg2 mcm x adil ja..tp 2 la hakikat..td masa blogwalking,ada la trjmpa entry psl nie..
credit to berita harian blog..hehe..
Undang-undang pelik serata dunia~
THAILAND :  
> Dilarang keluar rumah tanpa memakai seluar dalam.
SWISS : 
Dilarang berkebun di hari minggu.
SWEDEN : 
> Dilarang mengecat rumah tanpa izin dari kerajaan dan harus menggunakan cat yang sudah mendapat sertifikasi dari mereka.
KOREA SELATAN : 
> Polis wajib melaporkan jumlah wang rasuah yang mereka terima dari para pemandu yang ditahan.
SINGAPURA : 
> Dilarang berjalan (bogel)
> Tidak flusk jamban setelah buang air di toilet, dikenakan denda.
UNITED KINGDOM :
> Dilarang menjual sayuran di hari minggu .
> Wanita dilarang makan coklat di tempat umum.

MEXICO :
> Wanita yang bekerja dilarang mengenakan pakaian seksi selama jam kerja.
> Dilarang memaki di tempat umum.

AUSTRALIA :
> Dilarang mengangkat telefon pada deringan pertama.
> Dilarang mengenakan seluar dalam Hot Pink di hari minggu.

GREECE :
> Dilarang mengenakan topi di stadium , kerana dapat mengganggu pandangan orang lain.
KANADA :
> Dilarang memakai plaster luka di tempat umum.
> Dilarang menyirami tananam di kebun waktu sedang hujan.
* Dilarang memanjat pokok.

PERANCIS :
> Dilarang berciuman di keretapi bawah tanah.
ISRAEL :
> Dilarang memelihara babi di Israel . Orang yang melakukannya akan ditembak mati.
 ARIZONA :
> Dilarang memandu tanpa kasut.
> Dilarang bermain domino di hari Minggu.
> Dilarang memakai misai palsu di gereja.
> Hukuman mati dikena bagi sesiapapun yang menaburkan garam di atas rel kereta api.
> Dilarang memandu dengan mata tertutup.

 CALIFORNIA :

> Binatang peliharaan dilarang dibiarkan berhubungan seks di sekitar lokasi sekolah, taman, dan tempat ibadah.
 COLORADO :
> Dilarang berdebat dengan polis, kecuali kenderaan Anda ditahan olehnya.
 CONNECTICUT :
> Dilarang mencium isterinya di hari Minggu.
FLORIDA :
> Dilarang bernyanyi di depan umum sambil mengenakan pakaian renang.
> Dilarang kentut di tempat umum setelah pukul 6 .
> Dilarang memecahkan piring dan gelas lebih dari 3 buah sehari.

10 ulasan:

DamaVK berkata...

mmg pelik... dunia mmg pelik...

shahrul ™ berkata...

dunia nie byk menda pelik..kna discover lg..timba ilmu..^_^

budakijaupendek berkata...

undang-undang mexico mcm berpatutan je. ngehehehe ~

shahrul ™ berkata...

erk..sbb xleh pkai seksi? ahaha

ikaBlaBLa berkata...

eh.. nk copy ni boleh x?

shahrul ™ berkata...

sure2,why not..hehe..tp right click da disable...kna highlight pastu ctrl+C..setel..^_^

bloghok berkata...

dunia dunia...kifikfkif

Nur Atikah berkata...

macam2 undang2 pelik ada :D

shahrul ™ berkata...

haha..tau xpe..mmg bnyak..cuma kita ja xtau

ciksalju berkata...

hmm..undang2 mcm gini,memang pelik tpi kalau rakyat negara tu langgar jugak..krjan tk tahu,kan??

PSP Komuniti Blogger

PSP Komuniti Blogger