Followers

26 Sep 2011

P K E ? ? ?

assalamualaikum..

fuhh...sabtu ngn ahad mmg rehat gila...x online lgsung..dok merayau satu kampung..
haha..lama tak buat menda2 camtu..

tp apa kaitan ngan tajuk entry aku nie? PKE? apa tu PKE?
Pengajian kejuruteraan elektrik?
Persatuan Kurap Engkau?

bukan2..tp PKE yg aku maksudkan ialah number plat moto@kereta..

knapa tetiba nk cita pasal number plat?

cmni..kemarin dulu ( hari sabtu ),aku merayau satu kampung ngn member aku..org panggil dia Pak Z..haha..aku pon xtau knapa org pggil dia camtu...pastu time ngh enjoy2 merayau 2 ( err,x enjoy pon ) tetiba aku nampak member aku yg len naek moto..dia nie lak nma Mat Pezal..dia tegur aku sambil angkat tangan..aku pon balas balik teguran dia sambil senyum..^_^

pastu aku pon balik umah..sbb da senja..
ngah lelepak lpas solat mgrib,tetiba Pak Z kol aku..

Pak Z : Bro,hang ada kat mana?
Aku yg ensem : ada kat umah la..awat weyh?
Pak Z : Mat Pezal eksiden tadi..pecah kepala..
Aku yg ensem : yaallah! td kita baru ja jumpa dia kan? xpa2..satgi aku p umah hang

tamat la perbualan kami...

so,bkan pasal eksiden tu ja yang aku nak cerita..tp pasal number plat keramat..Mat Pezal eksiden,dia naik moto number plat PKE..

seminggu sebelum tu,member aku gak eksiden..plat PKE gak..
baru2 nie masok paper..eksiden moto kat highway..hancur..org ngn moto..moto tu pon plat PKE..

3 hari lepas kot,aku g pekan ngan Pak Z..pastu ada sorg orang tua nie..dia datang mintak sedekah..pastu dia tengok number plat motor Pak Z..PKE gak..=.="

pastu orang tua tu kata,jaga2 ya nak..nombot moto tak elok tu..ada siey ( sial@badluck )

so,kesimpulannya disini,aku takot tgok orang naik moto or keta plat PKE..
bwk motor slow2..igt orang tersayang..jangan dok nak wat hero kat jalan tu..lori treler lagi besar..

renung2kan..
wassalamm~


12 ulasan:

DamaVK berkata...

kebetulan jea tuh...

shahrul ™ berkata...

ye la kot...mmg la takdir 2 allah yg tentukan..tp trlalu byk kebetulan..^_^

budakijaupendek berkata...

aik...
rasanya kebetulan shj. hehe

shahrul ™ berkata...

stacy,haha..mmg la kebetulan..cma nmpak mcm dirancang..pehh..

bloghok berkata...

kebetulan je tu

Eyka berkata...

byk2 eyka lagi takot zombie..wuwu -.-

shahrul ™ berkata...

bloghok : yup2,kebetulan ^_^
Eyka : zombie baik la..x takot pon..haha

Eyka berkata...

grrr..tkott laa..wuwuwu..hahaha:P

Miss A berkata...

bnyk2 doa mohon prlindungan dr Allah eh. Tak ada sesuatu pun yg mampu melawan kuasaNya :) anggapla ni pengajaran utk brhati2 in the future ok?

shahrul ™ berkata...

Eyka : zombie nie pegi skola la..haha..x mkn otak org pon
Miss A : btol2..kalo da takdir,apa pon xleh halang..^_^

Yasmin ♥ berkata...

Eishhh . Jgn pecaye sgt siey2 nie . HAHA
Boley syirikk . :o

shahrul ™ berkata...

memey la..haha..mna da prcaya..cuma berjaga2

PSP Komuniti Blogger

PSP Komuniti Blogger