Followers

24 Sep 2011

Penyelesaian~

assalamualaikum..
selamat pagi sabtu yg cerah,ceria,aman,makmur,sentosa dan lain-lain..=.="

btw,kat sini saya ( hamboihh,main saya2 pulakkkk ) nk bagitau laa kt suma yang setiap masalah pasti ada jalan penyelesaian..

kat sini saya ada senaraikan beberapa jenis masalah yang kebiasaannya rakyat malaysia,most common teenagers laa sering hadapi seharian..

1. Homework/Esaimen x siap
solution : g umah member,pinjam homework dia and copy paste..kalo member x bagi,ugut dia..huahua

2. Bergaduh ngn awek/pakwe
solution : g jmpe dia pastu mintak break..senang..xyah nak pikir mcm2..

3. Laptop/Pc hang,rosak
solution  : kalo leh repair sendiri,repair la sndiri..jimat bajet..kalo x reti,cari member2 yang reti..kalo xdak gak,p hantaq kt kedai..suruh cina wat,pastu get ready la duit..

4. Minyak moto abes kat tengah2 highway
solution : call member yang leh dipercayai,suruh dia antar minyak..kalo xdak member camtu,ampa sorong la motor tu sampai umah..haha..padan mukaa

5. Duit xdak/Pokai tahap gaban
solution : g cari tin kosong,besi2 buruk pastu g jual..dapat la duit..kalo yang da x stdy,g cari keja..Shit..umo da brapa..keja xmau..ish3..

kesimpulan : kesimpulan  yang aku nk bagitau kt sini ialah,masalah aku hari nie,aku kena keja..huhu..sian kan?

2 ulasan:

budakijaupendek berkata...

ehh kerja la bgus.
duit masuk ooo... hehe

shahrul ™ berkata...

mau cutiiii...x syiok keja...wuuuu

PSP Komuniti Blogger

PSP Komuniti Blogger